NY DATO! Mammamage-/barseltrening oppstart 13. mars

Mammamage-/barseltrening

Har du nylig blitt mamma? Kanskje for andre eller tredje gang også? Føler du at mage, rygg og bekken ikke har kommet seg helt «på plass» etter svangerskap og fødsel?

Vi tilbyr mammamage-/barseltrening her på Det Gule Huset, og det blir oppstart av en ny gruppe i uke 11 – tirsdag 13. mars kl. 12.15-13.15. Kurset går over 6 ganger. Instruktør er fysioterapeut og akupunktør Eilen K. Lien.

Her er det selvfølgelig rom for både bleieskift, amming og trøsting underveis 🙂 

Første timen blir det en liten innføring i hva en «mammamage» er, bakgrunnen for treningsopplegget, samt hvordan treningen er lagt opp. I tillegg vil hver enkelt få en sjekk av magen for å vurdere magemusklenes funksjon, og om du har diastase (delte magemuskler). Dette gir et utgangspunkt for hva akkurat du trenger å jobbe med for å få tilbake funksjonen i mage og rygg/bekken. Øvelsene blir individuelt tilpasset ditt behov og funksjonsnivå.


Hvorfor trene opp mammamagen?


En svekket funksjon i den dype magemuskulaturen disponerer for bl.a. smerter og plager i rygg, bekken og hofter, samt urininkontinens og underlivsprolaps (livmorfremfall).


Mammamage-treningen går ut på å gjenvinne styrke, kontroll og koordinasjon i dyp magemuskulatur. Når man har fått kontroll på dette, kan man gå videre til å trene den overfladiske muskulaturen i mage og rygg, og etterhvert kunne gjenoppta den aktiviteten og treningsformen man ønsker.

Du oppnår:

  • et godt samspill mellom muskellagene i mage og rygg/bekken
  • en sterk og stabil kjernemuskulatur
  • å normalisere funksjonen i rygg og bekken
  • å motvirke urininkontinens og underlivsprolaps
  • å gjenoppta ønsket trening og aktivitet

Pris: kr. 1100,- for 6 ganger, inkludert en sjekk av magen din. Du vil få utskrift av øvelsesprogrammet for å kunne bruke hjemme også.
Det er mulighet for å kunne være igjen i salen og sosialisere litt etter timen for de som ønsker det.

Påmelding på e-post til eilen@gulehuset.no, med navn, telefonnummer og postnummer, samt fødselsdato på ditt yngste barn.