IMG_4011

Akupunktur

Første gang du kommer

Ved vårt første møte har vi en samtale hvor vi går gjennom din historie, som danner et grunnlag for å stille en diagnose. I tillegg brukes tunge- og pulsdiagnostikk, hvor jeg ser på tungen og kjenner på pulsen.

Hvordan foregår behandlingen?

I akupunkturbehandlingen brukes sterile engangsnåler som er svært tynne og myke, slik at det er minimalt med ubehag knyttet til innstikket. De settes i bestemte punkter som finnes spredt i et system over hele kroppen. Antall nåler som benyttes varierer ut fra bl.a. diagnose og plagenes varighet. Nålene står vanligvis inne i 15-30 minutter, men noen ganger er det nok å bare stimulere punktet med nålen og så ta den ut igjen. Dette gjelder f.eks. ved behandling av triggerpunkter i muskulatur. Jeg benytter også andre behandlingsteknikker, slik som kopping, moxa/varmebehandling og massasje/tøyninger.

For et optimalt behandlingsresultat er det avgjørende at du selv også gjør noen tiltak for egen helse (f. eks. gjennom kosthold, stressmestring, trening/aktivitet m.m.). Dette vil jeg gi grundig veiledning i.

Kostholdet er et veldig viktig aspekt ved hormonelle ubalanser (slik som ved ufrivillig barnløshet, menstruasjonsrelaterte problemer, svangerskapsrelaterte smerter og plager, og plager relatert til menopause/overgangsalder) og betennelsestilstander (som gjelder all smerteproblematikk samt en rekke andre plager). Derfor er kostholdsveiledning en viktig del av min behandling.

Du får en tett én til én oppfølging hele veien, som tilpasses ditt behov. Der det er behov samarbeider jeg med eller sender videre til andre aktuelle behandlere, enten på Det Gule Huset eller hos andre samarbeidspartnere.

Er det noen bivirkninger forbundet med akupunktur?

Akupunktur er en meget trygg behandlingsform med svært få bivirkninger når den utføres av en godt utdannet akupunktør som praktiserer etter trygge og solide standarder.
Under og etter behandling opplever noen å bli trøtte, mens andre kan oppleve et økt energinivå. Noen vil kjenne en varmefølelse – særlig i området hvor nålen sitter – og indikerer som oftest økt blodgjennomstrømning. Andre igjen kan oppleve ømhet rundt stikket etter behandling, men dette er forbigående og vil som regel gi seg til neste dag.

For å være sikker på at du kommer til en godt kvalifisert akupunktør kan du gå inn på Akupunkturforeningens oversikt over sine medlemmer i ditt nærområde. Jeg er selvfølgelig medlem av Akupunkturforeningen.

Hva behandler vi?

WHO (Verdens Helseorganisasjon) anbefaler akupunkturbehandling til ca. 40 forskjellige lidelser. Disse er de vanligste som blir behandlet med akupunktur.

 • Smertetilstander – som f.eks. spenningshodepine, migrene, smerter i muskel-skjelett-systemet (korsrygg, nakke, skulder, albue, hofter, knær, ankler m.m.)
 • Luftveisplager – som f.eks. allergisk rhinitt, bihulebetennelse, astma, halsbetennelse m.m.
 • Søvnproblemer, stress og tretthet/utmattelse
 • Svimmelhet og tinnitus
 • Lettere angst og depresjon
 • Menstruasjonssmerter og premenstruelle plager
 • Svangerskapsrelaterte plager – som f.eks. svangerskapskvalme, smerter i muskel-skjelett-systemet (bekken, korsrygg, ribben, nakke, karpaltunnelsyndrom m.m.), forstoppelse, åreknuter, søvnproblemer, urinveisinfeksjon, ødemer/vann i kroppen, høyt blodtrykk m.m.
 • Fødselsforberedende akupunktur
 • Infertilitet, ufrivillig barnløshet (både menn og kvinner)
 • Plager relatert til overgangsalderen – som f.eks. hetetokter
 • Fordøyelsesplager – som f.eks. forstoppelse, diaré, irritabel tykktarm, luftsmerter mm.
 • Urinveislidelser – som f.eks. inkontinens, urinretensjon, urinveisinfeksjon mm.